Nur Camii'nde sona yaklaşıldı

Nur Camii

Çalışmaları hızla süren ve bitme aşamasına gelen Merkez Nur Camii'nin halıları seriliyor. Özel yapılan halılar yanmama özelliği taşıyor.

YANMAMA ÖZELLİĞİ VAR

Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Müftü Bekir Gerek ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin Nur Camiinde incelemeler yaptı. Merkez Nur Cami’nde serilen halıları inceleyen Vali Kolat ve il müdürleri çalışmalar hakkında Müftü Gerek’ten bilgi aldı. Müftü Gerek verdiği bilgilerde, halıların özel yapıldığını ve yanmama özelliği taşıdığını belirtti. İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Kolat, Nur Camii’nin halılarının serildiğini, serilen halıların ise hem güzel hem de camiye uygun olduğunu söyledi. Kolat konuşmasının devamında ise şunları söyledi, “Serilen halılar yün ve yanmama özelliği taşıyor. Şah kapımız büyük oranla bitti. Müftülük binamız ve zemin bitmek üzere. Tuvalet çalışmalarımız devam etmekte. Belediyemiz ile beraber büyük bir hizmet için çalışıyoruz. Cenaze töreni gibi törenler için geniş bir alan ayarlandı. Açılış için ise kesin bir tarih yok. Diyanet İşleri Başkanlığının oluru ile tarih belirlenecek. Kırıkkale’miz için güzel bir cami. Kırıkkale’nin markası olacak bir cami” şeklinde konuştu.

52 BİN TL’YE İHTİYAÇ VAR

Vali Kolat’tan sonra açıklama yapan Belediye Başkanı Saygılı ise, “Büyük oranda bitmek üzere olan camimizle gurur duyuyoruz. Teknik anlamda ve gönüllü çalışan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Kırıkkale’mize yakışır güzel bir eser oldu. Bu konuda çevre düzenleme çalışmalarımızda bitmek üzere. Camimizle uyumlu çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda Kırıkkale’de ilk defa Arnavutkaldırımları yapıldı” ifadelerini kullandı. Son olarak ise Müftü Gerek açıklamalarda bulunurken, tüm Kırıkkalelileri yardım için çağrıda bulundu. Gerek 52 Bin TL’lik açık bulunduğunu, her seccadenin 100 TL olduğunu bunun için ise yardım edecek Kırıkkalelileri yardım için beklediklerini söyledi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı